Virginia Bordas - Produs in tara ta Antena 1
Produs în țara ta
March 22, 2016
Show all

The Leader is You!

13989499_1255849194434036_360392194_n

Conferința de leadership feminin, The Woman 2016, a însemnat pentru peste 500 de femei, printre care și eu, o zi de sărbătoare, o zi dedicată numai lor, fiecare prezentare sau panel de discuții abordând câte un aspect al vieții unei femei lider: managementul stresului și stilul de viață, viața profesională și construirea unui brand personal.

Fiecare prezentare a fost de fapt povestea unei femei lider, cu provocările, realizările și momentele mai puțin plăcute din viața personală sau profesională. Fiecare a fost o lecție din care avem câte ceva de învățat.

Fără a face o prezentare exhaustivă a conținutului prezentat, aș vrea totuși să subliniez câteva idei care m-au marcat și pe care aș vrea să le urmez în continuare:

  1. Fiecare femeie este un lider. Nu este neapărat nevoie de o funcție care să valideze acest lucru, ci fiecare putem fii un exemplu pentru subalterni, colegi, familie și prieteni.
  2. Succesul profesional este în primul rând succesul unei echipe. Toate femeile lider de pe scenă au subliniat importanța echipei fără de care realizările profesionale nu s-ar fi putut produce.
  3. Stabilește-ți valorile care te definesc și fii consecventă în aplicarea lor. Ia fiecare decizie prin prisma valorilor tale.
  4. Fiecare femeie lider este unică. Nu e nevoie să ne comparăm cu alte personaje, să acționăm împotriva valorilor noastre sau cu ce este la modă.
  5. Fii autentică. Construiește-ți un brand personal bazat pe adevăr. Adevărul este cea mai bună metodă de a crește.
  6. Nu te da bătută în fața oricărui obstacol, mic sau mare. Urmărește-ți țelul, chiar dacă asta înseamnă să cunoști suișuri și coborâșuri și să renaști din cenușă!
  7. Riscă și ieși din zona de confort! Stabilește-ți limite tot mai înalte. Treci la următorul nivel.
  8. Dă mai departe! Educă alte persoane să fie un lider. Fie că este vorba de copii, colegi, subalterni sau membri ai familiei.
  9. Mănâncă sănătos, odihnește-te suficient și găsește modalități de ați elimina stresul. Tu, ca lider, trebuie să fii mereu plină de energie și de optimism.

Cu siguranță, lista de învățăminte/sfaturi nu se oprește aici. Dar putem construi pe acestea!

The Leader is You!

Leave a Reply

Your email address will not be published.